ΝΕΑ

ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Εκδόθηκαν από το υπουργείο παιδείας η εγκύκλιος, το δελτίο τύπου και η υπουργική απόφαση, με  ορισμό εξεταστικών κέντρων ειδικών μαθημάτων και κατανομή υποψήφιων 2015. Διαβάστε προσεκτικά και τα 3 συνημμένα έγγραφα.

Περισσότερα...
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SIFA ERASMUS+

Σας ενημερώνουμε ότι το 2ο Γενικό Λύκειο Κω συμμετέχει και σε νέο Πρόγραμμα Σύμπραξης, Erasmus+ αυτή τη φορά, για τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016, με τίτλο: Ασφαλές Διαδίκτυο για όλους ” (Safe Internet for All – S.I.F.A.). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά μια πολυμερή σύμπραξη, στην οποία εμπλέκονται 5 σχολικά ιδρύματα από 5 χώρες. Εκτός από την Ελλάδα και το 2ο Γενικό Λύκειο Κω (που έχει την ευθύνη του συντονισμού) συμμετέχουν η Αυστρία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Σουηδία.

Η διακρατική συνεργασία του σχολείου μας στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων Erasmus+ επικεντρώνεται  στην εκπαίδευση και προετοιμασία μαθητών και καθηγητών,  ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους του διαδικτύου.

Οι περισσότεροι μαθητές αλλά και ορισμένοι εκπαιδευτικοί αγνοούν εντελώς τους κινδύνους που αφορούν σε θέματα ασφάλειας, υγείας αλλά και ηθικής που σχετίζονται με τη χρήση του  διαδικτύου, γι’ αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας η εξασφάλιση και αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης μέσα στη σύγχρονη Πληροφοριακή Βαβέλ.

Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα αυτό δημιυοργεί τις ευκαιρίες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αναγνωρίζουν τους κινδύνους στο διαδίκτυο και να αντιληφθούν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη γι’ αυτήν την εκπαίδευση. Ανάμεσα στα άλλα, αναμένουμε ότι θα προαγάγει τις καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση, τη συνεργατική μάθηση και την ενεργοποίηση της νόησης, με κύριο σκοπό την αποκατάσταση κλίματος ασφαλείας στη μαθητική κοινότητα και εμπιστοσύνης στη χρήση των διαδικτυακών εργαλείων, ασφάλεια και εμπιστοσύνη που πηγάζει από τη γνώση.

Στην Κω υποδεχτείκαμε τις αποστολές 4 χωρών-συνεργατών την εβδομάδα από 28/9/2015 έως 2/10/2015. Φιλοξενήθηκαν 12 καθηγητές και 20 μαθητές από τις χώρες αυτές. Πριν την επίσκεψη αυτή είχαν ήδη προηγηθεί ταξίδια μαθητών και καθηγητών μας (20 μέχρι τώρα) σε κάποιες χώρες (Αυστρία, Νορβηγία και Σουηδία) και θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Πολωνία μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα. Εξ΄αιτίας της επίσκεψης αυτής και της εμπλοκής πολλών καθητητών και μαθητών του σχολείου στις δραστηριότητες του προγράμματος, διαφοροποιήθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα για την εβδομάδα από Δευτέρα 28/9 μέχρι και Παρασκευή 2/10. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του SIFA ήταν πολύ πλούσιο κι ενδιαφέρον και το πρόγραμμα μας αξιολογήθηκε με "άριστα", καθώς οι μαθητές κέρδισαν πολλά σε εμπειρίες και γνώσεις.

Περισσότερα...
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα5
mod_vvisit_counterΧτές177
mod_vvisit_counterΑυτήν την εβδομάδα1587
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα2348
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2607
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο μήνα8025
mod_vvisit_counterΣυνολικά337067

We have: 1 guests online
Η δική σου IP: 10.2.34.21
 , 
Σήμερα: Οκτ 09, 2015
ΚΑΠΝΙΣΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ   
Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2012 08:40

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Υπεύθυνος Καθηγητής Τσάπελης Θανάσης

Δείτε κάποιες παρουσιάσεις:

 

 

Δείτε κάποιες εικόνες από την παρουσίαση της συνθετικής εργασίας που σχετιζόταν με βλάβες που δημιουργούνται στην υγεία από το κάπνισμα.

 

Δείτε και τις εκθέσεις: Ο καπνός Α'2 nickole makri PROJECT Alekasana7crew
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 26 Μάιος 2012 17:58
 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Δράκο Δημήτρη για την παρουσίαση/ενημέρωση που έκανε στους μαθητές της Γ τάξης.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση από εδώ.

 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 2015

Περισσότερα...
 
ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΕΦΑΑ

Υγειονομικη εξέταση και πρακτική δοκιμασία για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Περισσότερα...