ΝΕΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΕΛ 2023 ΤΕΛΙΚΟ με ΑΔΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΕΛ 2023 ΤΕΛΙΚΟ με ΑΔΑ

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΕΛ 2023 ΤΕΛΙΚΟ Με ΑΔΑ by Γιώργος Ερρίκος Χλαπάνης on Scribd

 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Signed by Γιώργος Ερρίκος Χλαπάνης on Scribd

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου θα πρέπει, εντός λίγων ημερών από την έναρξη του νέου σχολικού έτους να συμπληρώσουν την παρακάτω Υπ. Δήλωση και να πιστοποιήσουν το γνήσιο της υπογραφής τους.

Η προτιμότερη διαδικασία είναι μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses

και μας τη στέλνουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου (2lykko@sch.gr) με θέμα το τμήμα και το ονοματεπώνυμο του μαθητή.

Εναλλακτικά το γνήσιο της υπογραφής μπορεί να πιστοποιηθεί μέσω  του ΚΕΠ ή αν την υπογράψουν στο σχολείο.

 

Περισσότερα...
 

MEDICULTE

No images
Μια ιστορία Ρομποτικής - ΓΚΕΒΕΖΕΣ Θ. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ   
Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2012 07:50

Μια ιστορία ρομποτικής

Μια ομάδα μαθητών, στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς (2011 ? 2012), αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τον τομέα της ρομποτικής. Παρακολούθησε μαθήματα που γίνονταν στο χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου της Κω, εντός και εκτός σχολικού ωραρίου. Η ομάδα αποτελούνταν κυρίως από μαθητές του 2ου λυκείου, αλλά και από μαθητές άλλων σχολείων, όπως το λύκειο της Αντιμάχειας.

video http://youtu.be/ubx6eAphMYY

video http://youtu.be/u9dppuwBWNM

video http://youtu.be/v532wacy-dg

Περίπου στις αρχές Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η δοκιμασία του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής. Για να φτάσει μια ομάδα εκεί, θα πρέπει προηγουμένως να έχει διακριθεί σε εθνικό επίπεδο. Έτσι λίγες ημέρες μετά ανακοινώθηκε και ο 4ος πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής. Κάποιοι μαθητές του σχολείου μας, ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν, ώστε να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν από τα μαθήματα ρομποτικής όλης της χρονιάς.

video http://youtu.be/U_mOOEyVIbE

Η δουλειά μας ξεκίνησε και περιελάμβανε αρκετές εργασίες. Την κατασκευή της πίστας προσομοίωσης του διαγωνισμού, την κατασκευή του robot που θα έλυνε το project, την εύρεση χρηματοδότησης για το ταξίδι μας στην Αθήνα, τόπο διεξαγωγής του πανελλήνιου διαγωνισμού, τη συγκρότηση της ομάδας κ.α. Σταδιακά αρχίσαμε να λύνουμε κάθε ένα από αυτά τα ζητήματα:

 1. Ολοκληρώσαμε την πίστα προσομοίωσης.

 2. Καταλήξαμε στους μαθητές που θα αντιπροσωπεύσουν το σχολείο μας και οι οποίοι είναι οι

 • Παπαδούλης Γεώργιος

 • Χαρίσης Θεόδωρος

 • Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος

 • Σιδέρης Βασίλειος

?τα καμάρια μου?, όπως τους λέει ο καθηγητής πληροφορικής και προπονητής τους στο διαγωνισμό ρομποτικής.

 1. Βρήκαμε χορηγούς οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα, ώστε να ολοκληρωθεί η προετοιμασίας μας και κυρίως να πραγματοποιηθεί το ταξίδι μας στο διαγωνισμό. Τους ευχαριστούμε. Χωρίς αυτούς δε θα καταφέρναμε να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό.

 2. Τυπώσαμε αφίσες και μπλουζάκια για να κάνουμε γνωστό το εγχείρημά μας, αλλά και για να ευχαριστήσουμε έμπρακτα όσους μας βοήθησαν οικονομικά.

video http://youtu.be/yoMYsD5lX7U

Αφού ολοκληρώσαμε όλες τις πρόσθετες εργασίες που έπρεπε να γίνουν, αρχίσαμε να ασχολούμαστε με τη λύση του project του διαγωνισμού.

video http://youtu.be/JV-hEF0Ps-8

Σχεδιάσαμε μια λύση και προσπαθήσαμε να την υλοποιήσουμε, κατασκευαστικά και προγραμματιστικά. Προέκυψαν κάποια προβλήματα, όπως ήταν αναμενόμενο, τα οποία και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία.

video http://youtu.be/LnLcMf6s3j4

video http://youtu.be/L2DtHDVWdiw

Όταν όμως προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε ολοκληρωμένη τη λύση του project (να βάζει και τα τέσσερα κυβάκια), προέκυψε ένα πρόβλημα που δεν το περιμέναμε. Ο εξοπλισμός που είχαμε στα χέρια μας και συγκεκριμένα η κεντρική μονάδα των robot δεν επαρκούσε για την εκτέλεση ενός προγράμματος του μεγέθους που απαιτούνταν. Αρχικά νομίσαμε πως κάνουμε κάτι λάθος. Όμως το πρόβλημα ήταν της ίδιας της κατασκευάστριας εταιρίας. Επικοινωνήσαμε μαζί τους και το μόνο που μας απάντησαν ήταν ότι λυπούνται που δεν μπορούν να μας βοηθήσουν και ότι η μόνη λύση ήταν να αγοράσουμε τα νέα υλικά που υπάρχουν στην αγορά. Δεν πτοηθήκαμε. Ξεκινήσαμε να πραγματοποιούμε δοκιμές σε συνθήκες διαγωνισμού.

?Θα πάμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό?, είπαν τα μέλη της ομάδας. ?Όσες δυνατότητες έχουμε θα τις εξαντλήσουμε?.

video http://youtu.be/5Av-9rpcZ-k

video http://youtu.be/tbKGoIsT6QQ

Διάφορα προβλήματα συνέχισαν να παρουσιάζονται και εμείς συνεχίσαμε να τα αντιμετωπίζουμε.

video http://youtu.be/I_S4ljgBvJ4

video http://youtu.be/QBOrFnlh7Ac

video http://youtu.be/kW74Vi9k6J8

video http://youtu.be/9NyMHGUs4O4

Είμαστε έτοιμοι για το διαγωνισμό. Σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 ξεκινάμε για την Αθήνα. Το ταξίδι μας θα είναι συναρπαστικό τόσο την ώρα του διαγωνισμού, όσο και τις υπόλοιπες στιγμές μας στην Αθήνα, αφού καταφέραμε να κανονίσουμε επισκέψεις:

 • στο εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτομάτου Ελέγχου του τομέα Μηχανολογικών Κατασκευών & Αυτομάτου Ελέγχου της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 • σε καθηγητές του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που εξειδικεύονται στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνίας, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε.

 • στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την παρακολούθηση προγραμμάτων και εκθέσεων που είναι σχετικά με το αντικείμενο του διαγωνισμού.

 • στο Πλανητάριο Αθηνών κ.α.

Εντάξει, θα κάνουμε και τις βόλτες μας...

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 30 Ιούνιος 2012 06:58