ΝΕΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020

από Δελτίο τύπου από Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.
 
1. Όλοι οι υποψήφιοι (Νέο ΓΕΛ, Παλαιό ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) θα πρέπει 30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου, χωρίς άλλα δικαιολογητικά να στείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) την Α-Δ (1 σελίδα για υποβολή) στο Λύκειό τους. Αν είναι υποψήφιοι για τα 3 Μουσικά Τμήματα, θα στείλουν την επιπλέον Α-Δ Μουσικά (1 σελίδα για υποβολή). Μόνο αν είναι υποψήφιοι για προφορική εξέταση, τότε θα στείλουν δικαιολογητικά.
 
2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
 
3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
 
4. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2018 ή το 2019 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.
 
5. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει νέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση, αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.
 
Το ηλ. ταχυδρομείο του σχολείου είναι: mail@2lyk-ko.dod.sch.gr ή εναλλακτικά 2lykko@sch.gr
Όλες οι σχετικές δηλώσεις υπάρχουν στο δελτίο τύπου του Υπουργείου, αλλά οι βασικές (για ΝΕΟ ΓΕΛ) έχουν σταλεί στο λογαριασμό ηλ. ταχ. των μαθητών του σχολείου (της Γ).
 
 
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

1. ΤΜΗΜΑΤΑ Εκδ3.8 by Γιώργος Ερρίκος Χλαπάνης on Scribd

 
10 λάθη που κάνουμε, όταν σκεφτόμαστε...

Tο ppt το έφτιαξε η Δρόσου Μαρία (η ψυχολόγος) στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανιχνεύοντας την αιτιότητα".  Έχει θέμα την ελεύθερη βούληση και το ντετερμινισμό μέσα από την προοπτική της Ψυχολογίας.

 
Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2ου ΓΕΛ ΚΩ: 3η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2ου ΓΕΛ ΚΩ: 3η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ   
Σάββατο, 23 Ιούνιος 2012 16:25

Οι προπονήσεις και η προετοιμασία της ομάδας ρομποτικής του 2ου ΓΕΛ Κω έχουν τελειώσει. Τα μέλη της ομάδας έχουμε ξεκινήσει για την Αθήνα, τον τόπο διεξαγωγής του 4ου πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η ομάδα μας αποτελείται από τους:

 • Γιώργο Παπαδούλη

 • Τέο Χαρίση

 • Βασίλη Σιδέρη

 • Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου

 • και τον προπονητή μας κ. Θεόδωρο Γκεβεζέ.

Εκτός από τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό, έχουμε τη δυνατότητα και το χρόνο να επισκεφτούμε πολλά μέρη στην Αθήνα. Το πιο αξιοσημείωτο από αυτά ήταν η επίσκεψή μας στο εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η ομάδα που μας έκανε τις παρουσιάσεις εκεί ήταν απλά καταπληκτική. Για περισσότερο από τέσσερις ώρες, υποψήφιοι διδάκτορες μας ανέλυαν τη δουλειά τους και μας επέτρεπαν να χειριστούμε και εμείς οι ίδιοι αρκετές από τις ρομποτικές τους κατασκευές. Υποβρύχια, ελικόπτερα, ψάρια, τετράποδα, συστήματα μηδενικής βαρύτητας, χειρουργικά εργαλεία, προσομοιωτές, ανθρωποειδή, βραχίονες? όλα ρομποτικά, όλα προγραμματιζόμενα, όλα εντυπωσιακά.


 

video: http://youtu.be/c5JEhFd6okA


 

Σάββατο 23 / 06 / 2012. Ο διαγωνισμός. Περίπου 20 ομάδες στην κατηγορία του λυκείου. Η διοργάνωση πολύ καλύτερη από πέρσι. Εμείς λίγο αγχωμένοι, αλλά και ανυπόμονοι να ξεκινήσουμε. Οι πρώτες δοκιμές στην περίοδο προπόνησης δεν πήγαν καλά. Αρκετές διορθώσεις χρειάζονταν να γίνουν. Δεν πτοηθήκαμε όμως. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και προσαρμόσαμε το ρομποτάκι μας στην πίστα του διαγωνισμού. Άλλωστε δεν ήμασταν οι μόνοι που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Όλες οι ομάδες ασχολούνταν με τις λεπτομέρειες σχεδίασης της πίστα.


 

video: http://youtu.be/e-Ru-SUiLTI

 

video: http://youtu.be/9DBt2mvqmVU

photos: https://picasaweb.google.com/110608969724703345511/201203#slideshow/5758456390365117602


 

Η διαφορά μας από τις περισσότερες από αυτές τις ομάδες; Ότι εμείς τα καταφέραμε. Ήδη από την προπόνηση στο σχολείο λέγαμε μεταξύ μας ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποια ομάδα να είναι καλύτερη από εμάς στον προγραμματισμό. «Κατασκευαστικά μπορεί να είναι διαφορετικά τα ρομπότ των άλλων ομάδων. Προγραμματιστικά όμως είμαστε σίγουρα οι καλύτεροι.». Τελικά αυτό αποδείχτηκε και στο διαγωνισμό. Αρκετές ομάδες έδειχναν πιο δυνατές από εμάς. Τις περισσότερες όμως καταφέραμε να τις περάσουμε. Την ώρα της αναγγελίας των αποτελεσμάτων, η φράση: «την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ομάδα ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΟΥ», ήχησε πανέμορφα στα αυτιά μας. Οι κόποι μας δικαιώθηκαν. Οι προσπάθειές μας είχαν αποτέλεσμα. Τρίτη θέση λοιπόν. Ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για την ομάδα μας στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Δικαιώσαμε το όνομά μας. ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ του προπονητή μας.


 

photos: https://picasaweb.google.com/110608969724703345511/2012#slideshow/5758453511431217874


 

Εκτός από τον επίσημο διαγωνισμό μια ομάδα από διαφορετική κατηγορία (open κατηγορία) διοργάνωσε έναν άτυπο αγώνα ταχύτητας με έπαθλο προϊόντα από τον τόπο της, το Αμύνταιο Φλώρινας. Δε χρειάζεται να σας περιγράψουμε τη συνέχεια με λεπτομέρειες. Εννοείται πως λάβαμε μέρος και εννοείτε πως κερδίσαμε.


 

photos: https://picasaweb.google.com/110608969724703345511/201202#slideshow/5758455657989933554


 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας στήριξαν. Που μας βοήθησαν όπως και όσο μπορούσε ο καθένας. Σε αυτούς αφιερώνουμε πρώτα την επιτυχία μας. Χωρίς τους χορηγούς μας δε θα γίνονταν τίποτα από όλα αυτά. Ευχαριστούμε:

 • την αεροπορική εταιρία AEGEAN ? A STAR ALLIANCE MEMBER

 • την κυρία Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και το οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου

 • την κυρία Παγώνα Χατζημάρκου

 • την κυρία Κατερίνα Παχωπού ? Παπακωνσταντίνου και το κέντρο ξένων γλωσσών Foreign Language Center

 • τον κύριο Πασχάλη Καλτσάτη και την εταιρία BlueNet Computing Solutions

 • την κυρία Δήμητρα Λιόρη και την εταιρία ΣΑΛΤ μαγειρικά έλαια

 • την κυρία Μερώπη Ρεϊση και το κατάστημα Vodafone Κω

 • την κυρία Δικαία Χατζηστεφανή και το Hair Salon Δικαία

 • τον κύριο Άκη Ζωγραφάκη και το Planet New Generation

 • τον κύριο Μανώλη Κουλλιά και το Apollon hotel

 • τον κύριο Ιωάννη Σημαντηράκη, διευθυντή του ΓΕΛ Αντιμάχειας

 • τους καθηγητές μας

 • τον φίλο μας Φίλιππο Σχουλλή.

Χωρίς τη δική τους βοήθεια δε θα λαμβάναμε μέρος στο διαγωνισμό και δε θα πετυχαίναμε το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα. Επίσης δε θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε τόσα άλλα πράγματα:

 • Να επισκεφτούμε το εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

 • Να γνωρίσουμε τον «Γνωστό μας άγνωστο κύριο Γκάτσο» (μουσικοθεατρική παράσταση).

 • Να επισκεφτούμε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και να δούμε αρκετές παραστάσεις και εκθέσεις σ? αυτό.

 • Να επισκεφτούμε το Ίδρυμα Ευγενίδου και να παρακολουθήσουμε προβολές στο πλανητάριο.

 • Να ακούσουμε συναυλία του Χρήστου Θηβαίου και των Υπόγειων Ρευμάτων.

 • Να μάθουμε να μετακινούμαστε σε μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα και να μπορούμε να προσανατολιζόμαστε και να φτάνουμε όπου θέλουμε.

 • Να παρευρεθούμε στο Athens Live School Festival και να ακούσουμε συνομήλικούς μας να παίζουν μουσική.

 • Να επισκεφτούμε μεγάλα βιβλιοπωλεία και να μάθουμε να ψάχνουμε και να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε σε αυτά.

(για τους περισσότερους από εμάς κάποιες από αυτές τις εμπειρίες ήταν πρωτόγνωρες).

Σας ευχαριστούμε.

Η ομάδα ρομποτικής.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2012 11:30