ΝΕΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟ 2024 by ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ on Scribd

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου θα πρέπει, εντός λίγων ημερών από την έναρξη του νέου σχολικού έτους να συμπληρώσουν την παρακάτω Υπ. Δήλωση και να πιστοποιήσουν το γνήσιο της υπογραφής τους.

Η προτιμότερη διαδικασία είναι μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses

και μας τη στέλνουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου (2lykko@sch.gr) με θέμα το τμήμα και το ονοματεπώνυμο του μαθητή.

Εναλλακτικά το γνήσιο της υπογραφής μπορεί να πιστοποιηθεί μέσω  του ΚΕΠ ή αν την υπογράψουν στο σχολείο.

 

Περισσότερα...
 
10 λάθη που κάνουμε, όταν σκεφτόμαστε...

Tο ppt το έφτιαξε η Δρόσου Μαρία (η ψυχολόγος) στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανιχνεύοντας την αιτιότητα".  Έχει θέμα την ελεύθερη βούληση και το ντετερμινισμό μέσα από την προοπτική της Ψυχολογίας.

 
Αρχική COMENIUS COMENIUS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013-2015
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΘΗΝΑ ΜΗΝΑΪΔΗ   
Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2013 21:37

 

      

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Επίσκεψη στην Ουγγαρία

 

 

 

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του 2ου Γενικού Λυκείου Κω σε Πρόγραμμα COMENIUS για τα σχολικά έτη 2013-2014 και 2014-2015, με τίτλο: ?Through small steps to giant leaps ? my contribution to a united Europe? (Με μικρά βήματα για τα γιγαντιαία άλματα ? η συμβολή μου στην ενωμένη Ευρώπη). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά μια πολυμερή σύμπραξη, στην οποία εμπλέκονται 11 σχολικά ιδρύματα από 11 χώρες. Εκτός από την Ελλάδα και το 2ο Γενικό Λύκειο Κω συμμετέχουν η Πολωνία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Πορτογαλία, η Λετονία και η Ισπανία.

 

 

OFFICIAL SITE: http://comenius.logrojec.pl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο σχεδιασμός και η πρόταση, που υποβλήθηκε στο ΙΚΥ και αξιολογήθηκε από αυτό, για την εκτέλεση του κοινού προγράμματος, ήταν καρπός ετήσιας εξ αποστάσεως συνεργασίας των συντονιστών και συντονιστριών των 11 χωρών καθώς και μίας προπαρασκευαστικής συνάντησης στην Πορτογαλία κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

 

Πολυμερείς Συμπράξεις COMENIUS

Το τομεακό Πρόγραμμα Comenius αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επίσης, υποστηρίζει τους νέους, ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών.

 

Το Πρόγραμμα «Through small steps to giant leaps ? my contribution to a united Europe»

 

Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο, υπάρχει μια αυξανόμενη ποικιλία πολιτισμών, κοινοτήτων που παρέχουν περισσότερες προοπτικές από ποτέ. Το γεγονός αυτό δημιουργεί στους ανθρώπους και στις χώρες ακόμη μεγαλύτερες διασυνδέσεις σε πολιτισμικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη συνεργασία με επίκεντρο τον ενεργό πολίτη στοχεύει στο να καταστήσει αυτές τις διασυνδέσεις θετικές για την κοινωνία, όπου οι άνθρωποι θα ασχολούνται με την ανάπτυξη των κοινοτήτων τους και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ιδέας, μέσω της πρόσβασης σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τα πολιτικά συστήματα, τα κοινωνικά θέματα, την οικολογία, τον πολιτισμό και την παράδοση, την οικονομία, την υγεία, τον τρόπο ζωής, την ανοχή, τη φιλία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας νόημα και υπόσταση στην ευρωπαϊκή ιδέα.

Παρά την γενική αντίληψη ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ελευθερία δράσης, στην πραγματικότητα φαίνεται να τους λείπει ο ενθουσιασμός να δρουν ως ενεργοί πολίτες. Σήμερα, οι νέοι δεν πιστεύουν συνήθως, ότι οι μεμονωμένες δράσεις μπορεί να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι άνθρωποι που ζουν στην Ευρώπη δεν αισθάνονται και δεν είναι υπερήφανοι που είναι Ευρωπαίοι, επειδή δεν γνωρίζουν αρκετά ο ένας για τον άλλο και δεν εκτιμούν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.

Ο σκοπός του έργου είναι να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι είναι απαραίτητο να είναι ενεργοί ευρωπαίοι πολίτες και μέσα από την ατομική δράση να οδηγηθούμε σε συλλογικά αποτελέσματα για μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη.

Αυτό προσπαθεί να αντικατοπτρίσει και ο τίτλος του έργου: ?Through small steps to giant leaps ? my contribution to a united Europe? ,  "Μέσα από μικρά βήματα για να γιγαντιαία άλματα - συμβολή μου σε μια ενωμένη Ευρώπη".

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος προβλέπεται να πραγματοποιηθούν:

  • - εργασίες στο σχολείο των εμπλεκομένων μαθητών (στο πλαίσιο μαθημάτων επιλογής, διερευνητικής εργασίας και εκτός του ωραρίου διδασκαλίας), όπου με την χρήση του εργαστηρίου πληροφορικής και των ΤΠΕ θα υπάρχει επικοινωνία με τους μαθητές από τα άλλα σχολεία για ανταλλαγή απόψεων και συλλογική δημιουργία,
  • - μελέτη, έρευνα των θεμάτων και κατασκευή υλικού που αφορούν το πρόγραμμα όπως παρουσιάσεις, ταινίες κλπ. οι οποίες θα παρουσιάζονται στις κοινές δραστηριότητες με τους εταίρους
  • - εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα συνοδεύονται από ομαδικές δραστηριότητες σε επτά πόλεις όπου εδρεύουν σχολεία εταίροι: Grojec Πολωνία, Caldas da Rainha Πορτογαλία, Dos Hermanas Ισπανία, Kirchheim unter Teck Γερμανία, Bratislava Σλοβακία, Gyula Ουγγαρία.

Στην Κω θα υποδεχτούμε τις αποστολές των 10 χωρών τον Οκτώβριο του 2014.

 

Προσδοκώμενα Αποτελέσματα

 

Τα οφέλη από την υλοποίηση της Πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης Comenius προσδοκούμε να είναι πολλά για το σχολείο και την τοπική κοινωνία.

Κατά την εκπόνηση του προγράμματος, επιδιώκεται μέσα από τη συνεργατική και βιωματική μάθηση, οι μαθητές μας να αναπτύξουν δεξιότητες σε πολλούς τομείς και να βελτιώσουν τις στάσεις τους καθώς και τους τρόπους επικοινωνίας τους συνεργαζόμενοι με συνομηλίκους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με αυτό τον τρόπο θα ανταλλάξουν ιδέες, θα υποδεχτούν στο σχολείο μας τις αποστολές των συνεργατών μας και κάποιοι θα συμμετάσχουν στις αποστολές που θα επισκεφτούν τα άλλα σχολεία, όπου θα γνωρίσουν στοιχεία κουλτούρας και της ζωής των άλλων λαών. Έτσι ελπίζουμε να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενεργών Ευρωπαίων πολιτών, που εκτιμούν τους άλλους πολιτισμούς, σέβονται το διαφορετικό, αλλά και αισθάνονται περήφανοι για τον τόπο τους.

Παράλληλα αυτή η συνεργασία φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα όρια του σχολείου και να δώσει τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας εμπλέκοντας γονείς, κηδεμόνες, φορείς, δήμο κλπ., και εφοδιάζοντάς τους με πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες απαραίτητες για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας.

 

Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να αναλογιστούν και γιατί όχι να οραματιστούν την Ευρώπη που θέλουν?

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2015 16:05