ΝΕΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου θα πρέπει, εντός λίγων ημερών από την έναρξη του νέου σχολικού έτους να συμπληρώσουν την παρακάτω Υπ. Δήλωση και να πιστοποιήσουν το γνήσιο της υπογραφής τους.

Η προτιμότερη διαδικασία είναι μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses

και μας τη στέλνουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου (2lykko@sch.gr) με θέμα το τμήμα και το ονοματεπώνυμο του μαθητή.

Εναλλακτικά το γνήσιο της υπογραφής μπορεί να πιστοποιηθεί μέσω  του ΚΕΠ ή αν την υπογράψουν στο σχολείο.

 

Περισσότερα...
 
10 λάθη που κάνουμε, όταν σκεφτόμαστε...

Tο ppt το έφτιαξε η Δρόσου Μαρία (η ψυχολόγος) στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανιχνεύοντας την αιτιότητα".  Έχει θέμα την ελεύθερη βούληση και το ντετερμινισμό μέσα από την προοπτική της Ψυχολογίας.

 
Δημοσίευση Υπουργικών Αποφάσεων σε ΦΕΚ (ΓΕΛ)

Δείτε το ΦΕΚ για τα ειδικά μαθήματα εδώ  καθώς και τα νέα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εδώ

 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Project A Τετραμήνου) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ   
Τετάρτη, 21 Ιανουάριος 2015 23:49

Το Διαδίκτυο αποτελεί ένα σύγχρονο μέσο που επιτρέπει στο χρήστη να έχει πρόσβαση σε σχεδόν απεριόριστες πηγές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Οι περισσότεροι μαθητές είναι πλέον γνώστες της διαδικτυακής τεχνολογίας και χειρίζονται με απίστευτη δεινότητα τον κυβερνοχώρο. Είναι όμως σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένοι σε καινοφανείς κινδύνους που ελλοχεύουν στο σύγχρονο ηλεκτρονικό μέσο πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Κίνδυνοι που πολλαπλασιάζονται λόγω της απειρίας ή της ανωριμότητας της νεανικής ηλικίας. Γι' αυτό το λόγο σχεδιάστηκε το συγκεκριμένο μάθημα που λειτούργησε παράλληλα και συμπληρωματικά με το πρόγραμμα Erasmus+ με τον ίδιο τίτλο.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν ένα project που σχετίζεται γενικότερα με θέματα ασφαλείας και ηθικής στο διαδίκτυο σε ομάδες των 3-4 ατόμων.

Επιμέρους θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές είναι: της ασφάλειας (ιοί, αντιβιοτικά, κακόβουλες ενέργειες, προστασία, κλπ), του φαινομένου των κοινωνικών δικτύων και των θετικών και αρνητικών στοιχείων αυτών, του εθισμού (εξάρτησης από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα) και της υγείας, της ηθικής (της λογοκλοπής, της ακατάσχετης αντιγραφής από πηγές, του τρόπου συμπεριφοράς), της άσκησης βίας μέσω του διαδικτύου και των μέσων που παρέχει, κλπ. Για παράδειγμα, ενδιαφέρον θα είχε μια ομάδα μαθητών/τριών να αναλάβει να εντοπίσει τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσει κανείς στο διαδίκτυο όταν η πλοήγηση είναι ανεξέλεγκτη. Αφού τους καταγράψει θα προσπαθήσει να συντάξει ένα «δεκάλογο» οδηγιών για ασφαλή περιήγηση στον κυβερνοχώρο. Παραδείγματος χάριν ποιον πρέπει να ενημερώσουν όταν επισημάνουν κάτι ύποπτο ή επικίνδυνο στο «σερφάρισμα» τους, ποιες πληροφορίες πρέπει να αποφεύγουν να κοινοποιήσουν σε τρίτους μέσω Διαδικτύου (όνομα, διεύθυνση, τίτλο σχολείου κτλ.).

Χρησιμοποιήθηκε ο ηλεκτρονικός χώρος Wiki του μαθήματος για ανάρτηση σελίδων και κειμένων που κατασκευάζονται από κοινού, forum συζήτησης, χώρο ηλεκτρονικό για την ανάρτηση εργασιών κλπ.

Ακολουθούν οι παρουσιάσεις (που έγιναν σε δύο φάσεις, τη Δευτέρα 23/12/14 και την Τετάρτη 21/1/15) και οι ερευνητικές εργασίες των μαθητών:

 

Ομάδα PLAGIARISM - ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ

Χαρμαντάς Μανόλης - Τσιόγκας Μενέλαος - Μαλαματένη Διόνη

Ερευνητική Έκθεση της Ομάδας:

project teliko Xarmantas.doc by hlapanis2011

Παρουσίαση:

 

Ομάδα Grooming Κορίτσια εν δράσει

Αθηνά Ζαχαράκη - Παυλίνα Χατζηβασίλη - Ματάι Χυγκέρτα

Ερευνητική Έκθεση της Ομάδας:

Η έκθεση δεν έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί. Ακολουθεί μια ανάλυση στατιστική των αποτελεσμάτων της έρευνας (που είναι πάντως ακόμη χωρίς μεγάλη επεξεργασία):

Grooming1.doc by hlapanis2011

 

Παρουσίαση:

 

Ομάδα Grooming

Αννιτσάκη Ελένη - Φουτσά Χριστίνα - Χατζημουεζήν Νεζλά

 

Ερευνητική Έκθεση της Ομάδας: 

 

ΑΝΙΤΣΑΚΗ Ε Εκθεση Εργασιας Grooming by hlapanis2011

Παρουσίαση:

 

 

Ομάδα Κοινωνικά Δίκτυα Βάσω Σανάι - Χριστίνα Τζουμάρη - Γεώργιος Καραδήμος - Λεωνίδας Κουλιανός - Ιάκωβος Ζαμάγιας

 

Ερευνητική Έκθεση της Ομάδας: 

Εκθεση Κοινωνικων δικτυων ~ FINALE FINAL EDITIONE EDITION ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ.doc by hlapanis2011

Παρουσίαση:

 

Ομάδα Sexting

Τσουκάλη Άννα Μαρία - Παπα Νικολιν

 

Ερευνητική Έκθεση:

 

EΡΓΑΣΙΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΗ SEXTING.docx by hlapanis2011

Παρουσίαση:

 

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Ιανουάριος 2015 10:39