ΝΕΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟ 2024 by ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ on Scribd

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου θα πρέπει, εντός λίγων ημερών από την έναρξη του νέου σχολικού έτους να συμπληρώσουν την παρακάτω Υπ. Δήλωση και να πιστοποιήσουν το γνήσιο της υπογραφής τους.

Η προτιμότερη διαδικασία είναι μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses

και μας τη στέλνουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου (2lykko@sch.gr) με θέμα το τμήμα και το ονοματεπώνυμο του μαθητή.

Εναλλακτικά το γνήσιο της υπογραφής μπορεί να πιστοποιηθεί μέσω  του ΚΕΠ ή αν την υπογράψουν στο σχολείο.

 

Περισσότερα...
 
10 λάθη που κάνουμε, όταν σκεφτόμαστε...

Tο ppt το έφτιαξε η Δρόσου Μαρία (η ψυχολόγος) στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανιχνεύοντας την αιτιότητα".  Έχει θέμα την ελεύθερη βούληση και το ντετερμινισμό μέσα από την προοπτική της Ψυχολογίας.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SIFA ERASMUS+ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 07 Μάιος 2015 16:50

Σας ενημερώνουμε ότι το 2ο Γενικό Λύκειο Κω συμμετέχει και σε νέο Πρόγραμμα Σύμπραξης, Erasmus+ αυτή τη φορά, για τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016, με τίτλο: ? Ασφαλές Διαδίκτυο για όλους ? (Safe Internet for All ? S.I.F.A.). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά μια πολυμερή σύμπραξη, στην οποία εμπλέκονται 5 σχολικά ιδρύματα από 5 χώρες. Εκτός από την Ελλάδα και το 2ο Γενικό Λύκειο Κω (που έχει την ευθύνη του συντονισμού) συμμετέχουν η Αυστρία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Σουηδία.

Η διακρατική συνεργασία του σχολείου μας στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων Erasmus+ επικεντρώνεται  στην εκπαίδευση και προετοιμασία μαθητών και καθηγητών,  ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους του διαδικτύου.

Οι περισσότεροι μαθητές αλλά και ορισμένοι εκπαιδευτικοί αγνοούν εντελώς τους κινδύνους που αφορούν σε θέματα ασφάλειας, υγείας αλλά και ηθικής που σχετίζονται με τη χρήση του  διαδικτύου, γι? αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας η εξασφάλιση και αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης μέσα στη σύγχρονη Πληροφοριακή Βαβέλ.

Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα αυτό δημιυοργεί τις ευκαιρίες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αναγνωρίζουν τους κινδύνους στο διαδίκτυο και να αντιληφθούν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη γι? αυτήν την εκπαίδευση. Ανάμεσα στα άλλα, αναμένουμε ότι θα προαγάγει τις καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση, τη συνεργατική μάθηση και την ενεργοποίηση της νόησης, με κύριο σκοπό την αποκατάσταση κλίματος ασφαλείας στη μαθητική κοινότητα και εμπιστοσύνης στη χρήση των διαδικτυακών εργαλείων, ασφάλεια και εμπιστοσύνη που πηγάζει από τη γνώση.

Στην Κω υποδεχτείκαμε τις αποστολές 4 χωρών-συνεργατών τ

ην εβδομάδα από 28/9/2015 έως 2/10/2015. Φιλοξενήθηκαν 12 καθηγητές και 20 μαθητές από τις χώρες αυτές. Πριν την επίσκεψη αυτή είχαν ήδη προηγηθεί ταξίδια μαθητών και καθηγητών μας (20 μέχρι τώρα) σε κάποιες χώρες (Αυστρία, Νορβηγία και Σουηδία) και θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Πολωνία μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα. Εξ΄αιτίας της επίσκεψης αυτής και της εμπλοκής πολλών καθητητών και μαθητών του σχολείου στις δραστηριότητες του προγράμματος, διαφοροποιήθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα για την εβδομάδα από Δευτέρα 28/9 μέχρι και Παρασκευή 2/10. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του SIFA ήταν πολύ πλούσιο κι ενδιαφέρον και το πρόγραμμα μας αξιολογήθηκε με "άριστα", καθώς οι μαθητές κέρδισαν πολλά σε εμπειρίες και γνώσεις.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SIFA.pdf by SIFA erasmus

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 07:53