ΝΕΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου θα πρέπει, εντός λίγων ημερών από την έναρξη του νέου σχολικού έτους να συμπληρώσουν την παρακάτω Υπ. Δήλωση και να πιστοποιήσουν το γνήσιο της υπογραφής τους.

Η προτιμότερη διαδικασία είναι μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses

και μας τη στέλνουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου (2lykko@sch.gr) με θέμα το τμήμα και το ονοματεπώνυμο του μαθητή.

Εναλλακτικά το γνήσιο της υπογραφής μπορεί να πιστοποιηθεί μέσω  του ΚΕΠ ή αν την υπογράψουν στο σχολείο.

 

Περισσότερα...
 
10 λάθη που κάνουμε, όταν σκεφτόμαστε...

Tο ppt το έφτιαξε η Δρόσου Μαρία (η ψυχολόγος) στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανιχνεύοντας την αιτιότητα".  Έχει θέμα την ελεύθερη βούληση και το ντετερμινισμό μέσα από την προοπτική της Ψυχολογίας.

 
Δημοσίευση Υπουργικών Αποφάσεων σε ΦΕΚ (ΓΕΛ)

Δείτε το ΦΕΚ για τα ειδικά μαθήματα εδώ  καθώς και τα νέα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εδώ

 
Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ SIFA
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ SIFA PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΘΗΝΑ ΜΗΝΑΪΔΗ   
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 11:08

Το 2ο Γενικό Λύκειο Κω συντόνισε το Πρόγραμμα Erasmus+ για, με τίτλο: ?Ασφαλές Διαδίκτυο για όλους? (Safe Internet for All ? S.I.F.A.).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούσε μια πολυμερή σύμπραξη, στην οποία συμμετείχαν 5 σχολικά ιδρύματα από 5 χώρες και είχε διάρκεια 2 χρόνια (τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016).
Εκτός από την Ελλάδα και το 2ο Γενικό Λύκειο Κω συμμετείχαν σχολεία από Αυστρία, Νορβηγία, Πολωνία και Σουηδία.

Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2/Στρατηγικές Συμπράξεις
αποκλειστικά μεταξύ σχολείων. Το σχέδιο επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση και προετοιμασία μαθητών και καθηγητών, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κινδύνους που σχετίζονται με κακή χρήση του διαδικτύου.
Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα SIFA έληξε τυπικά στις 31/8/2016, θα συνεχιστούν σχετικές δράσεις για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμη, ειδικά δράσεις που σχετίζονται με τη διάδοση των αποτελεσμάτων και τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου που μπορεί να προκαλέσει το πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, κοινοποιούμε προς όλους τα προϊόντα που παράχθηκαν κατά τη διετή διάρκεια του έργου, προκειμένου
να χρησιμοποιηθούν, αλλά και να εμπνεύσουν/βοηθήσουν όσους ενδιαφέρονται. Τα προϊόντα είναι σε μεγάλο βαθμό γραμμένα στην Αγγλική γλώσσα που ήταν η επίσημη γλώσσα του προγράμματος. Επειδή το σχέδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία αξιολόγησης και ποιοτικού ελέγχου από το ΙΚΥ, ορισμένα από τα προϊόντα που παρουσιάζονται μπορεί να υποστούν κάποια επεξεργασία/αλλαγή. Αν πραγματοποιηθούν αλλαγές, θα γίνει ενημέρωση των εκδόσεων στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Το υλικό που παράχθηκε κατά την υλοποίηση του SIFA και προσφέρεται για να να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, έχει άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές και έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Safe Internet For All (Ασφαλές Διαδίκτυο για όλους Σύμπραξη αποκλειστικά μεταξύ σχολείων με κωδικό 2014?1?EL01?KA201?001294).

Επομένως μπορεί να χρησιμοποιεί αρκεί να γίνει αναφορά στο Erasmus+ Σχέδιο SIFA και το γεγονός ότι τα προϊόντα υλοποιήθηκαν μέσω χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Κονδύλια για το Erasmus+ και επιλογή του ΙΚΥ.
Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος SIFA ( www.sifaplus.eu ) και ειδικά μέσα από την ανάρτηση:
http://www.sifaplus.eu/el/item/383products

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 18:52