ΝΕΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου θα πρέπει, εντός λίγων ημερών από την έναρξη του νέου σχολικού έτους να συμπληρώσουν την παρακάτω Υπ. Δήλωση και να πιστοποιήσουν το γνήσιο της υπογραφής τους.

Η προτιμότερη διαδικασία είναι μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses

και μας τη στέλνουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου (2lykko@sch.gr) με θέμα το τμήμα και το ονοματεπώνυμο του μαθητή.

Εναλλακτικά το γνήσιο της υπογραφής μπορεί να πιστοποιηθεί μέσω  του ΚΕΠ ή αν την υπογράψουν στο σχολείο.

 

Περισσότερα...
 
10 λάθη που κάνουμε, όταν σκεφτόμαστε...

Tο ppt το έφτιαξε η Δρόσου Μαρία (η ψυχολόγος) στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανιχνεύοντας την αιτιότητα".  Έχει θέμα την ελεύθερη βούληση και το ντετερμινισμό μέσα από την προοπτική της Ψυχολογίας.

 
Δημοσίευση Υπουργικών Αποφάσεων σε ΦΕΚ (ΓΕΛ)

Δείτε το ΦΕΚ για τα ειδικά μαθήματα εδώ  καθώς και τα νέα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εδώ

 
MEDICULTE 2007 (Χλαπάνης Γιώργος) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ   
Κυριακή, 01 Ιανουάριος 2012 21:01

Στο 2ο Γενικό Λύκειο Κω υλοποιήθηκε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο MEDICULTE (Mediterranean Cultural Exchange) ή στα Ελληνικά: Μεσογειακή Πολιτιστική Ανταλλαγή (σύμφωνα με την υπ? αριθμόν Ε.Υ. 4872/21.12.2006 Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς). Στο πρόγραμμα αυτό πραγματοποιηθηκε μεταφερόμενη ανταλλαγή μαθητών (itinerant - διασυνοριακή επίσκεψη συνολικά 16 ημερών) μεταξύ 4 εταίρων. Η ανταλλαγή ξεκινήσε στις 23 Ιουνίου 2007 από την Ισπανία (Μαδρίτη) στην οποία βρέθηκαν όλες οι ομάδες των μαθητών, συνεχίστηκαν στην Ιταλία (Νάπολη), μετά στην Ελλάδα (στην Κω από 1 Ιουλίου μέχρι 6 Ιουλίου) και τέλος ολοκληρώθηκε στην Τουρκία (Koycegiz) στις 10 Ιουλίου 2007. Στην ανταλλαγή παρουσιάστηκαν από τους 41 συνολικά μαθητές τοπικοί χοροί και παραδοσιακές ενδυμασίες των χωρών τους. Οι μαθητές και οι συνοδοί  συμμετείχαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που υποστήριζαν το θέμα της ανταλλαγής. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους, Πνευματικά και Πολιτιστικά Κέντρα των χωρών συμμετοχής και δημιουργήθηκε και ένα προϊόν (DVD). Από τις εκδηλώσεις της Κω μπορείτε να δείτε τα εξής: Αυτή είναι η κεντρική εκδήλωση που έγινε στο Κάστρο της Κω, στο πλαίσιο των ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ 2007:

Και αυτή είναι η εκδήλωση που έγινε στο Μαστιχάρι στο πλαίσιο των ΔΙΚΑΙΩΝ 2007:

Ενδιαφέρον έχει και το βίντεο με τις δραστηριότητες και το ταξίδι των μαθητών:

Το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κω ήταν το σχολείο συντονιστής ολόκληρου του προγράμματος. Στο πρόγραμμα πάντως η χορευτική ομάδα των μαθητών συστήθηκε από το 2ο (6 μαθητές) και το 1ο Γενικό Λύκειο Κω (5 μαθητές) από κοινού προκειμένου η ομάδα να είναι αντιπροσωπευτική της πόλης της Κω και για πρακτικούς λόγους (για τη σύσταση μιας αξιόλογης χορευτικής ομάδας).

Δείτε μερικές ακόμη χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

 

 

Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κω που συμμετείχαν ήταν οι:

ΑΑ

Επίθετο

Όνομα


1

Μαστόρου

Ανθούλα


2

Ραμπαούνη

Βαρβάρα


3

Γεωργά

Μαρία


4

Χατζηγεωργαλή

Διονυσία


5

Δανατζή

Ελένη


6

Χατζηδημήτρης

Νίκος


 

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κω που συμμετείχαν ήταν οι:

ΑΑ

Επίθετο

Όνομα


7

Πουλοπούλου

Μαρία


8

Πουλοπούλου

Θεοδώρα

 

9

Πάττα

Φιλιώ


10

Κεφάλα

Βαγγελίτσα


11

Αντωνοπούλου

Ελένη


 

 

Μπορείτε να δείτε ακόμη βίντεο από την προετοιμασία και τις πρόβες των μαθητών:
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2012 09:33