ΝΕΑ

Υπ Δηλ. για επικοινωνία με το σχολείο

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών να συμπληρώσουν την Υπ. Δηλ. που ορίζει ο νόμος για την επικοινωνία του σχολείου με την οικογένεια, για οποιοδήποτε θέμα, αλλά και ειδικά για τις απουσίες τους.

Έχει δοθεί σε όλους τους μαθητές, σήμερα στο σχολείο, σε έντυπη μορφή (στην πίσω σελίδα αναφέρει τομ σχετικό νόμο). Αρκεί να την συμπληρώσει ένας από τους δύο γονείς, ενώ αν είναι διαζευγμένο το ζευγάρι, θα πρέπει να την συμπληρώσει αυτός/ή που έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Η Υπ. Δηλ. μπορεί να δοθεί είτε ιδιοχείρως από το γονέα σε κάποιον καθηγητή του σχολείου (ή στη γραμματέα του σχολείου) ή από το μαθητή, αρκεί να έχει γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ, ή μέσω gov ηλεκτρονικά στο 2lykko@sch.gr

Ειδικά για την ηλεκτρονική έκδοση της Υπ. Δηλ. η διεύθυνση είναι: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses

και το κείμενο είναι το εξής:

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι υπεύθυνος/η για να ενημερώνομαι για τις απουσίες του παιδιού μου είμαι εγώ, ως πατέρας/μητέρα ή/και νόμιμος κηδεμόνας του μαθητή/της μαθήτριας ………………………………………………. της ….. Τάξης του 2ου ΓΕΛ Κω και δέχομαι να ενημερώνομαι για ζητήματα φοίτησης και επιδόσεων, τις απουσίες του παιδιού μου και για ό,τι αφορά τη σχολική κοινότητα, τηλεφωνικά (sms) και ηλεκτρονικά (mail) με τους εξής τρόπους: 1ον με SMS στο κινητό τηλέφωνο με αριθμό ……………….. 2ον με mail στο …………………………………………………. 3ον με ταχυδρομική επιστολή στη διεύθυνση …………………………………………………………………………………………

Δηλώνω ακόμη υπεύθυνα ότι δέχομαι να δοθεί δωρεάν στο παιδί μου λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον τομέα (domain) του σχολείου (@2lykko.gr) που θα χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ασύγχρονες δραστηριότητες μέσω του Google Classroom (Google Apps for Education που έχουν προσφερθεί δωρεάν στο σχολείο), κλπ. Δηλώνω ακόμη υπεύθυνα ότι θα κάνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να δημιουργηθεί λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το παιδί μου στο ΠΣΔ (@sch.gr) και πάλι για εκπαιδευτικούς σκοπούς (αν δεν έχει ήδη). Δηλώνω ακόμη υπεύθυνα ότι λαμβάνω γνώση ότι σύμφωνα με τον Εσ. Κανονισμό του σχολείου (2023-2024), οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φεύγουν από το σχολείο πριν σχολάσουν, χωρίς ενημέρωση της Διεύθυνσης και του γονέα και θα τηρείται η νομοθεσία όσον αφορά το κάπνισμα και τη χρήση κινητού από τους μαθητές στο σχολείο και οι μαθητές θα ελέγχονται πειθαρχικά για τα παραπάνω.

Τέλος, δηλώνω υπεύθυνα ότι δέχομαι να μετακινείται το παιδί μου με λεωφορείο σε εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συλλόγου Καθηγητών και την ισχύουσα νομοθεσία. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου θα πρέπει, εντός λίγων ημερών από την έναρξη του νέου σχολικού έτους να συμπληρώσουν την παρακάτω Υπ. Δήλωση και να πιστοποιήσουν το γνήσιο της υπογραφής τους.

Η προτιμότερη διαδικασία είναι μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses

και μας τη στέλνουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου (2lykko@sch.gr) με θέμα το τμήμα και το ονοματεπώνυμο του μαθητή.

Εναλλακτικά το γνήσιο της υπογραφής μπορεί να πιστοποιηθεί μέσω  του ΚΕΠ ή αν την υπογράψουν στο σχολείο.

 

Περισσότερα...
 
10 λάθη που κάνουμε, όταν σκεφτόμαστε...

Tο ppt το έφτιαξε η Δρόσου Μαρία (η ψυχολόγος) στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανιχνεύοντας την αιτιότητα".  Έχει θέμα την ελεύθερη βούληση και το ντετερμινισμό μέσα από την προοπτική της Ψυχολογίας.

 
Αρχική Comenius 2013-2015
COMENIUS 2013-2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ COMENIUS PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Σεπτέμβριος 2014 17:48

Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του σχολείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε πρόγραμμα Comenius. Ακολουθεί το πρόγραμμα (από 13/10/2014 μέχρι 17/10/2014):

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 19 Οκτώβριος 2014 21:18
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ COMENIUS PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ   
Τρίτη, 11 Μάρτιος 2014 19:39

Ακολουθεί το προσωρινό πρόγραμμα μαθημάτων του σχολείου για την εβδομάδα δραστηριοτήτων του Comenius (από 13/10/2014 μέχρι και 17/10/2014):

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 19 Οκτώβριος 2014 21:18
Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΘΗΝΑ ΜΗΝΑΪΔΗ   
Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2013 21:37

 

      

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Επίσκεψη στην Ουγγαρία

 

 

 

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του 2ου Γενικού Λυκείου Κω σε Πρόγραμμα COMENIUS για τα σχολικά έτη 2013-2014 και 2014-2015, με τίτλο: ?Through small steps to giant leaps ? my contribution to a united Europe? (Με μικρά βήματα για τα γιγαντιαία άλματα ? η συμβολή μου στην ενωμένη Ευρώπη). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά μια πολυμερή σύμπραξη, στην οποία εμπλέκονται 11 σχολικά ιδρύματα από 11 χώρες. Εκτός από την Ελλάδα και το 2ο Γενικό Λύκειο Κω συμμετέχουν η Πολωνία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Πορτογαλία, η Λετονία και η Ισπανία.

 

 

OFFICIAL SITE: http://comenius.logrojec.pl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο σχεδιασμός και η πρόταση, που υποβλήθηκε στο ΙΚΥ και αξιολογήθηκε από αυτό, για την εκτέλεση του κοινού προγράμματος, ήταν καρπός ετήσιας εξ αποστάσεως συνεργασίας των συντονιστών και συντονιστριών των 11 χωρών καθώς και μίας προπαρασκευαστικής συνάντησης στην Πορτογαλία κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

 

Πολυμερείς Συμπράξεις COMENIUS

Το τομεακό Πρόγραμμα Comenius αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επίσης, υποστηρίζει τους νέους, ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών.

 

Το Πρόγραμμα «Through small steps to giant leaps ? my contribution to a united Europe»

 

Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο, υπάρχει μια αυξανόμενη ποικιλία πολιτισμών, κοινοτήτων που παρέχουν περισσότερες προοπτικές από ποτέ. Το γεγονός αυτό δημιουργεί στους ανθρώπους και στις χώρες ακόμη μεγαλύτερες διασυνδέσεις σε πολιτισμικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη συνεργασία με επίκεντρο τον ενεργό πολίτη στοχεύει στο να καταστήσει αυτές τις διασυνδέσεις θετικές για την κοινωνία, όπου οι άνθρωποι θα ασχολούνται με την ανάπτυξη των κοινοτήτων τους και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ιδέας, μέσω της πρόσβασης σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τα πολιτικά συστήματα, τα κοινωνικά θέματα, την οικολογία, τον πολιτισμό και την παράδοση, την οικονομία, την υγεία, τον τρόπο ζωής, την ανοχή, τη φιλία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας νόημα και υπόσταση στην ευρωπαϊκή ιδέα.

Παρά την γενική αντίληψη ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ελευθερία δράσης, στην πραγματικότητα φαίνεται να τους λείπει ο ενθουσιασμός να δρουν ως ενεργοί πολίτες. Σήμερα, οι νέοι δεν πιστεύουν συνήθως, ότι οι μεμονωμένες δράσεις μπορεί να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι άνθρωποι που ζουν στην Ευρώπη δεν αισθάνονται και δεν είναι υπερήφανοι που είναι Ευρωπαίοι, επειδή δεν γνωρίζουν αρκετά ο ένας για τον άλλο και δεν εκτιμούν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.

Ο σκοπός του έργου είναι να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι είναι απαραίτητο να είναι ενεργοί ευρωπαίοι πολίτες και μέσα από την ατομική δράση να οδηγηθούμε σε συλλογικά αποτελέσματα για μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη.

Αυτό προσπαθεί να αντικατοπτρίσει και ο τίτλος του έργου: ?Through small steps to giant leaps ? my contribution to a united Europe? ,  "Μέσα από μικρά βήματα για να γιγαντιαία άλματα - συμβολή μου σε μια ενωμένη Ευρώπη".

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος προβλέπεται να πραγματοποιηθούν:

  • - εργασίες στο σχολείο των εμπλεκομένων μαθητών (στο πλαίσιο μαθημάτων επιλογής, διερευνητικής εργασίας και εκτός του ωραρίου διδασκαλίας), όπου με την χρήση του εργαστηρίου πληροφορικής και των ΤΠΕ θα υπάρχει επικοινωνία με τους μαθητές από τα άλλα σχολεία για ανταλλαγή απόψεων και συλλογική δημιουργία,
  • - μελέτη, έρευνα των θεμάτων και κατασκευή υλικού που αφορούν το πρόγραμμα όπως παρουσιάσεις, ταινίες κλπ. οι οποίες θα παρουσιάζονται στις κοινές δραστηριότητες με τους εταίρους
  • - εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα συνοδεύονται από ομαδικές δραστηριότητες σε επτά πόλεις όπου εδρεύουν σχολεία εταίροι: Grojec Πολωνία, Caldas da Rainha Πορτογαλία, Dos Hermanas Ισπανία, Kirchheim unter Teck Γερμανία, Bratislava Σλοβακία, Gyula Ουγγαρία.

Στην Κω θα υποδεχτούμε τις αποστολές των 10 χωρών τον Οκτώβριο του 2014.

 

Προσδοκώμενα Αποτελέσματα

 

Τα οφέλη από την υλοποίηση της Πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης Comenius προσδοκούμε να είναι πολλά για το σχολείο και την τοπική κοινωνία.

Κατά την εκπόνηση του προγράμματος, επιδιώκεται μέσα από τη συνεργατική και βιωματική μάθηση, οι μαθητές μας να αναπτύξουν δεξιότητες σε πολλούς τομείς και να βελτιώσουν τις στάσεις τους καθώς και τους τρόπους επικοινωνίας τους συνεργαζόμενοι με συνομηλίκους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με αυτό τον τρόπο θα ανταλλάξουν ιδέες, θα υποδεχτούν στο σχολείο μας τις αποστολές των συνεργατών μας και κάποιοι θα συμμετάσχουν στις αποστολές που θα επισκεφτούν τα άλλα σχολεία, όπου θα γνωρίσουν στοιχεία κουλτούρας και της ζωής των άλλων λαών. Έτσι ελπίζουμε να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενεργών Ευρωπαίων πολιτών, που εκτιμούν τους άλλους πολιτισμούς, σέβονται το διαφορετικό, αλλά και αισθάνονται περήφανοι για τον τόπο τους.

Παράλληλα αυτή η συνεργασία φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα όρια του σχολείου και να δώσει τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας εμπλέκοντας γονείς, κηδεμόνες, φορείς, δήμο κλπ., και εφοδιάζοντάς τους με πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες απαραίτητες για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας.

 

Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να αναλογιστούν και γιατί όχι να οραματιστούν την Ευρώπη που θέλουν?

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2015 16:05